Zdroj: http://fotbal.kdyne.cz/index.php?a=rocnik-2015/2016/zaci-bez-vetsich-potizi-porazili-nyrany  •  Vydáno: 9.5.2016 7:47  •  Autor: Gripen

Žáci bez větších potíží porazili Nýřany

7. 5.2016 SK Kdyně 1920 – TJ Dioss Nýřany 6 : 2 (3:2)

SK Kdyně 1920 – TJ Dioss Nýřany  6 : 2 (3:2)

 

Z důvodu zaneprázdněnosti všech trenérů žáků se v tomto zápase dočasně na lavičku postavili trenéři A týmu Kdyně. Drobné zpestření jak pro kluky, tak oba trenéry dopadlo dobře a kdyňští žáci si po zásluze připisují tři body.

Od začátku jsme hráli aktivně přičemž podstatná byla změna skóre v náš prospěch hned ve čtvrté minutě. Kluci se uklidnili a hráli s chutí. Po osmnácti minutách už vedli žáci tři-nula a zdálo se, že se zápas dohraje v poklidu. V kombinaci byla Kdyně jasně lepší, takže soupeř nás ohrožoval pouze z protiútoků a také díky svému důrazu. Bohužel nás klidné vedení trochu ukolébalo a díky několika chybám jsme dovolili Nýřanům snížit do poločasu na rozdíl jediné branky. Fotbal je o chybách a kluci se hrát neustále učí, takže jsme si to o přestávce vyříkali s jasným záměrem chtít hrát fotbal a nebát se kombinovat. Myslím, že to kluci pochopili a i přesto, že ne všechno se podařilo a ve velkém množství kombinací byly i nepřesnosti, si tento zápas užívali. Je dobré, že po dvou nepovedených akcích to naši hráči nezabalili a zkusili to po třetí, protože v tu chvíli to vyšlo a na konci pohledné kombinace bylo vstřelení branky.

U mládeže stejně jako u dospělých platí jednoznačně, že fotbal nás musí především bavit a i přes spostu povinností musí být zábavou. Přejeme žákům hodně úspěchů a věříme, že kluci poslední tři zápasy zvládnou.

 

Foto ze zápasu

 

Branky:
2x Karel Kufner
1x Jaroslav Květon, Patrik Gondek, Tomáš Barhoň, Jan Šup

Sestava :
Lukáš Ticháček, Jaroslav Květon, Jaroslava Mlezivová, Patrik Szmolen, Tomáš Barhoň, Štěpán Kullač, Patrik Gondek, Jan Šup, Dominik Lörincz, Karel Kufner, Vojtěch Petrželka, Adam Kravec, Serhiy Popovych, Petr Zajíc, Václav Černý.