Zdroj: http://fotbal.kdyne.cz/index.php?a=rocnik-20142015/starsi-zaci-otocili-zapas-s-klatovama  •  Vydáno: 27.4.2015 12:46  •  Autor: Gripen

Starší žáci otočili zápas s Klatovama

26.4.2015 SK Kdyně 1920 - SK Klatovy 1898 4:3 (1:3)

SK Kdyně 1920 – SK Klatovy 1898     4:3 (1:3)

 

Zápas s Klatovama je pro mnoho kluků z obou týmů velmi prestižní souboj díky střídavým startům. Kluci se dobře znají a na některých bylo patrné, že jsou dost přemotivovaní, což bylo ze začátku spíše ke škodě. Klatovy přijeli do Kdyně kvůli značné marodce pouze v jedenácti, za to posíleni o několik hráčů z „A“ týmu. My jsme sice také nebyli v nejsilnější sestavě, ale alespoň jsme měli možnost střídání což bylo v závěru asi rozhodující.

Do zápasu jsme vstoupili velice aktivně a troufám si tvrdit, že jsme měli i mírnou převahu. Klatováci spíše vyčkávali a snažili se ohrožovat naší branku z protiútoků. Trpělivost se jim vyplatila a jako první v zápase měnili skóre. Kdyňští žáci se snažili hrát stále stejně aktivně za což jim bylo odměnou vyrovnání. Bohužel z dalšího protiútoku neuvěřitelně chyboval náš brankář a nabídl tak soupeři snadné vedení. Další pohromou se stala situace po trestném kopu Klatov, při kterém jsme ve zdi (stojící v pokutovém území) hloupě zahráli rukou čímž jsme soupeři nabídli penaltu, kterou s přehledem proměnil. Poločas jsme tedy prohrávali o dvě branky.

 

Do druhé půle jsme vstoupili se zásadní změnou na postu golmana a odhodláním vývoj utkání otočit. Kluci makali a i přesto, že mnoho z nich mělo za sebou sobotní zápas v rámci střídavého startu, jezdili doslova po „zadku…“. Velkou šanci na snížení jsme měli hned v úvodu po faulu na Petržkina v pokutovém území. Naneštěstí Trumpíno trefil pouze konstrukci branky. Možná to ho nakoplo ještě k lepšímu výkonu a do konce zápasu jezdil jako „motorová myš“.  Naše převaha začínala být patrná a zenedlouho se nám podařila vstřelit kontaktní branka, což kluky ještě více motivovalo. Myslím, že rozhodující moment přišel po chybě brankáře soupeře, který neudržel v rukavicích míč a nabídl důraznému Semínkovi vyrovnání. V tu chvíli se všichni začali hnát za snahou otočit vývoj utkání. Soupeři evidentně docházeli síly a nám se i díky tomu podařilo vstřelit vytouženou branku.

Zápas byl velice kvalitní, těžký a hodně hráčů ho dohrávalo na pokraji svých fyzických sil. Věřím, že i diváci si přišli na své díky mnoha zvratům a emotivním situacím. Všechny hráče musím pochválit za neuvěřitelnou bojovnost a především chuť otočit nepříznivý vývoj utkání.

 

BRANKY:
2x  David Simeonov, Vojta Petrželka

ASISTENCE:
1x  Martin Trumpeš, Martin Nový, Tomáš Barhoň

 

FOTOGRAFIE ZE ZÁPASU                                                                                   

Sestava:
Paroubek Tomáš, Kufner Karel, Kolerus Josef, Nový Martin, Barhoň Tomáš, Černý Václav, Petrželka Vojtěch, Simeonov David, Trumpeš Martin, Gondek Patrik, Šup Jan, Kravec Adam, Kullač Štěpán, Jakuš Karel, Květon Jaroslav