Zdroj: http://fotbal.kdyne.cz/index.php?a=turnaje/povedeny-turnaj-starsich-zaku-umbro-cup-ricany  •  Vydáno: 7.1.2015 22:34  •  Autor: Gripen

Povedený turnaj starších žáků UMBRO-CUP Praha Říčany

4.1.2015

Turnaj UMBRO-CUP Praha Říčany 

 

Několik dní po přivítání nového roku se vydali starší žáci na turnaj UMBRO-CUP 2015, který se konal v Pražských Říčanech. Turnaje se účastnili týmy hrající Pražský přebor, Středočeské krajské soutěže ale i tým krajského přeboru západu Čech TJ Baník Stříbro, který postavil dokonce dva mančafty. Naše mužstvo bylo nasazené do skupiny „A“ kde nás čekal souboj s SKM Posázaví, SK Zeleneč a TJ Baník Stříbro „A“. Hned na úvod jsme dostali Stříbro, které je pro mnoho našich kluků známým soupeřem díky střídavým startům. Od prvního hvizdu se naši hráči do soupeře doslova zakousli a v podstatě až do konce zápasu jsme je nepustili k žádné hře. Za vše hovoří jednoznačný výsledek. Bylo patrné, že motivace do tohoto turnaje mají naši hráči dostatek a i díky tomu bylo k vidění mnoho pěkných fotbalových akcí. Druhý zápas ve skupině jsme odehráli také velice dobře a po zásluze jsme vyhráli. Poslední zápas skupiny byl velice zajímavý a od soupeře velmi dobře takticky zvládnutý. Od úvodu jsme hráli do pevného defenzivního bloku soupeře z Posázaví, který zřejmě usoudil, že na naší rychlou hru nemá a tak se uchýlil k totálnímu bránění. Bohužel se kdyňským hráčům nepodařilo tuto obranu prolomit a navíc jsme po sice ojedinělé, ale za to velké hrubce inkasovali. Přesto, že jsme poslední zápas skupiny prohráli, postupovali naši mladíci ze skupiny z prvního místa díky skvělému skóre.

Soupeřem ve čtvrtfinále nám byl TJ Baník Stříbro B, který obsadil v sousední skupině druhé místo. Od této chvíle už šlo o vše a všichni hráči si to uvědomovali. Jako v předešlých zápasech, tak i v tomto jsme byli jednoznačně lepším týmem a po výhře jsme postoupili až do finále, kde nás čekal nám známý soupeř ze skupiny SK Zeleneč. Trochu jsme se obávali, že proti nám nastoupí s velmi zabezpečenou obranou, ale naštěstí tomu tak nebylo a tak byl finálový zápas atraktivní i pro diváky. Je škoda, že ve finále Kdyně vyhořela na proměňování šancí. Soupeř nehrál špatně, ale myslím si, že tutovek bylo na naší straně daleko více. Zápas skončil remízou a tak o vítězi rozhodovali pokutové kopy, což je už loterie a spíše psychická záležitost. Soupeř tuto činnost zvládl lépe a proto celý turnaj vyhrál.

 

Druhé místo je skvělé, ale mnohem cennější je uznání od pořadatelů, rozhodčích a především trenérů soupeřů, kteří se o našem fotbale vyjadřovali velice uznale a hodnotili ho jako nejlepší na turnaji. Kluci si za své výkony zaslouží naprosté uznání a pochvalu. Myslím, že udělali kdyňskému fotbalu dobrou vizitku a propagaci.
Pro všechny zúčastněné to byl velice zajímavý výlet a i díky pěknému prostředí sportovní haly doufám, že si všichni tuto akci užili. Nejvíce asi náš hlavní trenér mládeže p. Hranáč, který byl z toho všeho natolik unešený, že si dal k obědu KUŘÍZEK s BRKAŠÍ za velkorysých 2.600,-Kč. Nu což proti gustu žádný dišputát …..  (pro nezúčastněné,,, bohužel došlo během turnaje k odcizení jeho peněženky)

 

 

 

Naše zápasy skupina A
SK Kdyně 1920
: TJ Baník Stříbro A   7:1

SK Zeleneč :SK Kdyně 1920             0:2
SK Kdyně 1920 : SKM Posázaví         0:1

Pořadí ve skupině:
1. SK Kdyně 1920       6b       skóre 9:2

2. SK Zeleneč           6b        skóre 4:3
3. SKM Posázaví        6b        skóre 2:2
4. TJ Baník Stříbro     0b        skóre 2:10

 

Čtvrtfinále
TJ Baník Stříbro B : SK Kdyně 1920    0:3

 

Finále
SK Zeleneč : SK Kdyně 1920             1:1 (PK 3:2)

 

 

BRANKY: (celkové skóre v turnaji 13:3)
5 x Robin Hranáč
3 x Pepa Kolerus
1 x Zbyněk Mašek, Martin Nový, Jarda Květon, Martin Bastl, Martin Trumpeš

ASISTENCE:
5 x Martin Trumpeš
3 x Martin Bastl
1 x Zbyněk Mašek, Pepa Kolerus, Robin Hranáč

 

Celkové pořadí turnaje:
1. SK Zeleneč
2. SK Kdyně 1920
3. SK Union Vršovice
4. TJ Baník Stříbro B
5. SKM Posázaví
6. SK Zbraslav
7. TJ Sokol Cholupice
8. TJ Baník Stříbro A

 

FOTOGRAFIE Z TURNAJE                                                                                   

Sestava:
Paroubek Tomáš, Jakuš Karel, Nový Martin, Trumpeš Martin, Hranáč Robin, Kolerus Josef, Barhoň Tomáš, Petrželka Vojtěch, Gondek Patrik, Květon Jaroslav, Bastl Martin, Mašek Zbyněk.