Zdroj: http://fotbal.kdyne.cz/index.php?a=rocnik-20142015/starsi-zaci-ztratili-v-meclove-bod  •  Vydáno: 25.10.2014 19:07  •  Autor: Gripen

Starší žáci ztratili v Meclově bod

25.10.2014 ZD Meclov - SK Kdyně 1920 2:2 (1:2) PK 0:3

ZD Meclov - SK Kdyně 1920                 2 : 2 (1:2) PK 0:3

 

V tomto zápase se potvrdilo několik fotbalových pravidel, ve kterých stáli naši staršíci na té špatné straně. I přesto, že jsme vstřelili dvě branky, tak jsme v první řadě vyhořeli v produktivitě a naproti tomu Meclov vytěžil z minima maximum. Dále se potvrdilo, že i když jste v zápase jednoznačně lepší a fotbalovější, nemusí to znamenat, že máte vyhráno. Zápas ovlivňuje mnoho faktorů a i to otřepané „štěstí“. Tak jak se k nám přiklonilo v zápase proti Blovicím, tak tentokrát nás úplně opustilo.

 

 

Od začátku zápasu kdyňští žáci dominovali v kombinaci a vytvářeli si spoustu velkých šancí. Vše se zdálo jednoznačné a jen se čekalo, „až to tam začne padat“. No a to byl právě ten problém. Příležitostí přibývalo, ale skóre se stále neměnilo. Po dvaceti minutách se naši hráči konečně prosadili a po pěkné kombinaci a přesné přihrávce Trumpína vstřelil branku Robin Hranáč. Po dalších pěti minutách to bylo ještě lepší, protože naše skóre navýšil nádhernou střelou z dvaceti metrů Pepa Kolerus. Hru jsme měli pod kontrolou a v duchu se utěšovali, že nás snad neproměněné šance nebudou mrzet. Bohužel před koncem prvního poločasu jsme provedli hrubou chybu v obraně a dovolili jsme  Meclovu podruhé vystřelit na naší branku. Útočník soupeře byl ovšem mnohem produktivnější nežli ti naši a stanovil tak poločasový výsledek.

V té druhé se obraz hry moc nezměnil a naši hráči se stále marně snažili o navýšení skóre. Tlak a šance jsme sice měli, ale přibývajícím časem bylo vše kostrbatější a na našich hráčích byla patrnější narůstající nervozita. K naší smůle se navíc Meclovu podařilo vyrovnat a v ten okamžik už to byla z naší strany pouze křeč.  Lehkost kombinace a fotbalová myšlenka se postupně vytráceli a snad i proto se soupeři dařilo konec zápasu doslova umlátit. Bylo patrné, že Meclov hraje na pokraji svých možností k čemuž je také motivoval pro ně výborný výsledek. Zápas tedy pro nás skončil jednoznačným neúspěchem a domácí si za nesmírnou bojovnost a dřinu připsali do tabulky zasloužený bod. Penaltový rozstřel už vyzněl jednoznačně pro naše fotbalisty, kteří proměnili všechny své pokusy a navíc se skvěle předvedl Tomáš Paroubek, který zneškodnil všechny soupeřovi. Za Kdyni skóroval Václav Černý, Tomáš a Petr Jeřábkovi.

Fotbal je prostě takový a našim hráčům nezbyde nic jiného, než se z tohoto nezdaru rychle oklepat. Až na tu koncovku se našim hráčům nedá moc vytýkat, protože všichni se snažili a bojovali.  

 

FOTOGRAFIE ZE ZÁPASU  

 

                                          

Sestava:
Paroubek Tomáš, Kufner Karel, Jeřábek Petr, Jeřábek Tomáš, Kolerus Josef, Gondek Patrik, Nový Martin, Trumpeš Martin, Hranáč Robin, Jakuš Karel, Černý Václav, Kravec Adam, Kullač Štěpán, Popovič Sergej,