Zdroj: http://fotbal.kdyne.cz/index.php?a=rocnik-20132014/vydrene-ale-zaslouzene-vitezstvi-starsich-zaku-v-prvnim-utkani-s  •  Vydáno: 7.9.2013 8:04  •  Autor: HBcoach

Vydřené, ale zasloužené vítězství starších žáků v prvním utkání soutěže.

6.9.2013 Koloveč - Kdyně 1:2 (0:0)

TJ Slavoj Koloveč-SK Kdyně 1920 1:2 (0:0)

Při pohledu na mužstvo soupeře, jsme si mysleli, že jsme se spletli a přijeli na zápas dorostu!
Dvě třetiny Kolovečských „žáků", převyšovali naše kluky výškově o jednu až dvě hlavy a váhově v některých případech i o desítky kilogramů.
Taktika jasná: míč po zemi, rychlá kombinace a včasná přihrávka.
V prvním poločase jsme nepochopitelně nesplnili ani jednu. Drželi jsme míč dlouho na kopačkách, přihrávky přicházely pozdě a nesmyslně jsme se pouštěli do sprinterských a osobních soubojů, které jsme většinou prohrávali.
Přizpůsobili jsme se hře soupeře, která spočívala pouze v trapném nakopávání míčů z obrany až za polovinu hřiště.
I přes to, jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, které jsme ale nedokázali proměnit.
Po přestávkové domluvě se hra podstatně zlepšila a zanedlouho, po pěkné střele Pepy Koleruse z pravé strany, kterou brankář domácích stačil pouze vyrazit, pohotově doklepává k levé tyči Jožin a vedeme 1:0.
Po chybě v rozehrávce ve středu hřiště, inkasujeme vyrovnávací branku po rychlém brejku soupeře.
Po chvilkovém šoku se hra z naší strany začíná opět zlepšovat a tlačíme již velmi unaveného soupeře jednou kombinační akcí za druhou a řadou šancí, ze kterých nedokážeme proměnit ani ty nejvyloženější.
Asi deset minut před koncem, po nádherné akci Vojty Petrželky (dnes jedna z mála...),který milimetrovým pasem ze středu hřiště, našel mezi třemi obránci nabíhajícího Robina Hranáče, který se řítil sám na bránu a po střele a následném doklepnutí hlavou, uzavírá skóre velmi těžkého a upracovaného utkání.
Víme všichni, na co kluci mají a co dokážou herně, technicky i fyzicky, ale v tomto utkání bohužel a paradoxně, musela rozhodnout převážně fyzická připravenost.

FOTOGRAFIE ZE ZÁPASU

Doprava:Hranáč,Nový,Kolerus,Petrželka,Kravec.