Kategorie: Ročník 2015/2016

Vstup do jarní části se mužům nepovedl

13. 3. 2016 SK Kdyně 1920 - FK Nepomuk 0:1 (0:1)

SK Kdyně 1920 - FK Nepomuk     0:1 (0:1)

 

Vstup do jarní části soutěžního ročníku 2015-2016 se „A“ mužstvu nepovedl. Na výborně připraveném rezervním hřišti jsme přivítali Nepomuk, který se nám podařilo v prvním zápase byť s trochou štěstí porazit. Soupeř přijel do Kdyně velice sebevědomí s ambiciózními prohlášeními ve sdělovacích prostředcích. Jedna věc jsou prohlášení a druhá pak realita na hřišti. K naší smůle však Nepomučtí svůj úkol ve Kdyni splnili.

Z mého pohledu byl zápas herně vyrovnaný s šancemi u obou mužstev. Rozdíl byl jen v tom, že kdyňští hráči měli více těch vyložených. Především první poločas byl z naší strany sehraný velice dobře a pokud jsme rychle kombinovali  po stranách hřiště, naše šance přibývali. Několikrát jsme se ocitli osamoceni před brankou soupeře, jenže zakončení našich hráčů nikdy nevedlo k tíženému cíli. Dokud jsme drželi míč u země, byla naše hra velmi dobrá. Bohužel jsme tento styl nedokázali praktikovat celý zápas. Nechci tvrdit, že by nás Nepomuk neohrožoval. Především ve vzduchu a při standartních situacích byl díky značné výškové převaze jednoznačně lepší, ale na „loženky“ jsme prostě vyhráli. Fotbal se ovšem nehraje na šance, ale na góly, což je vlastně problém, který nás trápil i v přípravě.   Jsme schopni si vypracovat značné množství dobrých příležitostí ke vstřelení branky, ale zakončení je v mnoha případech žalostné. Navíc se nedokážeme vyvarovat chyb v defenzivní činnosti, které naši soupeři trestají, což se také potvrdilo v tomto zápase.

Je to zřejmě nováčkovská daň nezkušenosti, ale věřím, že to společným úsilím překonáme. Všichni hráči v zápasech makají až do poslední minuty, za což mají od trenérů uznání a věříme, že pokud budeme i nadále poctivě pracovat, protrhneme i tu střeleckou smůlu.

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Petr Forst, Jiří Šmejkal, Lukáš Výškrabka (64 Tomáš Dufek)
Josef Koutník, Jan Schwarz, Martin Výškrabka, Tomáš Pergl (70 Rudolf Mathauser)
Kolja Hamor (46 Martin Trumpeš), Karel Šmejkal (86 Karel Forst)

Střídačka:

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.