Kategorie: Ročník 2015/2016

Úvodní zápas v I.A třídě zvládli muži výtečně

8.8.2015 FK Nepomuk - SK Kdyně 1920 1:2 (1:1)

FK Nepomuk – SK Kdyně 1920    1:2 (1:1)

Za pětatřicetistupňového vedra sehrálo „A“ mužstvo mužů svůj premiérový zápas v druhé nejvyšší krajské soutěži. Podmínky pro fotbal byly opravdu děsné, protože k velkému horku se přidalo i naprosto vysušené hřiště v Nepomuku. Místní oddíl má problémy se zavlažováním a tak se hrálo s prominutím na seně. Míč měl často nepředvídatelný odskok a po vysušené trávě se pohyboval velice rychle. Nicméně podmínky měli obě mužstva stejné a tak záleželo pouze na tom, jak se kdo s danou situací vypořádá.

Do zápasu jsme vlétli opravdu dobře a už v šesté minutě jsme potrestali zaváhání domácí obrany. Kdyňští hráči vytvořili na obranu soupeře tlak, který vyústil v jejich chybování. Karel Šmejkal využil své rychlosti a chytrosti, obral dva soupeře o balon, posunul se až k brance a nádherně předložil míč Tomáši Perglovi. Ten si dal na zakončení velice záležet a díky tomu vedla Kdyně jedna nula. O několik minut později nastřelil Lukáš Výškrabky tyč po velmi povedené akci z levé strany. Po té už byl první poločas hodně upracovaný s náznaky šancí na obou stranách. Hodně se bojovalo a většinou se hrálo mezi vápny obou týmů. Nepomuk nás ohrožoval především ze standartních situací. Ve 33. min po jednom z rohových kopů se nám nepodařilo míč bezpečně odvrátit, ten se vrátil zpět do vápna, kde se nejlépe zorientoval domácí Tomáš Voráček, který hlavou vyrovnal na poločasový výsledek 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se dvěma změnami což se jevilo jako dobrý tah. Patnáct minut jsme hráli opravdu dobře a přes křídelní prostory jsme se dostávali k brance soupeře. Nepomuk na to reagoval ještě větším důrazem v osobních soubojích. Díky tomu se dostával více do hry a od 65.minuty nás začal hodně přehrávat. Naši hráči reagovali na tvrdost a důraz Nepomuku velmi pomalu. V průběhu dvaceti minut jsme přežili čtyři vyložené šance a poměrně velký tlak domácích. Protiútoky se nám nedařilo dotáhnout do tíženého konce a stále jsme měli problémy s nepomuckým důrazem. V závěru zápasu jsme hru vyrovnali a několikrát ohrozili domácí branku. V 89. min jsme rozehráli akci po pravé straně, kde se do vápna snažil prodrat Martin Miklič. Byl faulován na hranici šestnáctky a k zahrávání trestného kopu se postavil Milan Janeček. Parádní střelou strhnul vedení na naší stranu. Nastavení jsme už zvládli a tak si odvážíme z Nepomuku velice cenné tři body.

 

 

Sestava:

Vladimír Horáček (K),
Tomáš Dufek (46 Jaromír Iha), Petr Blažek, Jiří Šmejkal, Lukáš Výškrabka,
Tomáš Pergl (70 Kostja Knauer), Martin Výškrabka, Karel Forst (77 Martin Miklič), Karel Šmejkal,
Kolja Hamor (46 Michael Džugan), Milan Janeček

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.