Kategorie: Ročník 2015/2016

Újezd trestal každé zaváhání mužů

27. 9. 2015 TJ Chodský Újezd - SK Kdyně 4:2 (2:1)

TJ Chodský Újezd - SK Kdyně          4:2 (2:1)

 

V osmém kole zavítali muži do Chodského Újezda a všichni věděli, že i když se našemu soupeři v posledních zápasech moc nedařilo, nebude tento duel vůbec jednoduchý. Potvrdilo se to hned po úvodním hvizdu. Než se kdyňáci rozkoukali, prohrávali od druhé minuty po totálním propadu naší obrany. Naši hráči působili v tuto chvíli jako statické kuželky. Soupeř se dostal z levé strany poměrně jednoduše do vápna a po zpětné přihrávce zakončoval nejlepší hráč soupeře Petr Pikl. Úvod jsme opravdu prospali, protože po další minutě jsme nabídli soupeři další velkou příležitost, kterou naštěstí vychytal Vláďa Horáček. Po příšerném a ospalém začátku jsme se oklepali a postupně přebírali iniciativu. Hra sice nebila ještě úplně přesvědčivá, ale hru jsme začínali mít pod kontrolou a díky tomu jsme si vytvářeli i příležitosti. Ve dvacáté šesté minutě jsme po velmi pohledné kombinaci z pravé strany a zakončení Karla Forsta vyrovnali. Už se zdálo, že se z naší strany vše uklidnilo a my budeme ti, kdo určují tempo zápasu. Ovšem opak byl pravdou. Neuplynulo ani pět minut a soupeř nás trestal po dalším propadu naší defenzívy, který byl jako přes kopírák s první obdrženou brankou.

Do druhého poločasu jsme se snažili vstoupit aktivně a rozhodně jsme se nechtěli smířit s výsledkovým vývojem. Realita byla ovšem jiná a po necelých osmi minutách jsme opět inkasovali, tentokrát po přílišné pasivitě při bránění. Není možné, aby se čtyři hráči dívali na jednoho, jek si ve vápně zpracuje balon, v klidu se otočí, má čas se podívat kde stojí brankář a poté přelobuje celou obranu ….
Přesto musím ocenit, že se naši hráči za této situace nesložili a i přes nepříznivý vývoj se rvali o otočení výsledku. Je pravdou, že jsme měli od této chvíle opravdu velký tlak a šancí jsme si vytvořili dostatek, ale opět nás začalo trápit horší zakončení. V šedesáté druhé minutě jsme se konečně trefili ze standartní situace, kterou jsme rozehráli na bližší tyč, kde zakončoval Kolja Hamor. Díky předešlému tlaku a dostatku času do konce utkání jsme začali věřit, že s výsledkem dá ještě něco udělat. Bohužel o minutu později vytvořil náš stoper obrovskou hrubku, díky níž nabídl soupeři samostatný průnik na naší branku. Petr Pikl se opět nemýlil. Kdyně měla sice i nadále převahu a tlačila se před soupeřovu branku, ovšem pokaždé jsme selhali v koncovce. Újezd opravdu trestal každé naše zaváhání a i přes tradičně dobrý výkon našeho brankáře se dokázal na rozdíl od naší ofenzívy prosazovat.

Nicméně není důvod k panice a je spíše potřeba si z tohoto utkání vzít ponaučení, protože stejně tak jako jsme v některých zápasech byli produktivní my, tak tentokrát tomu bylo naopak. Zápasů je spousta a při vyrovnanosti všech týmů bude záležet na každé maličkosti v přípravě na jednotlivá utkání. Toto zaváhání se musíme pokusit napravit příští týden, kdy přivítáme loňského účastníka Krajského přeboru Horní Břízu.

 

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Patrik Černý, Jiří Šmejkal (Martin Miklič 82), Petr Forst, Jaromír Iha
Tomáš Pergl (62 Kostja Knauer), Vojta Mifek , Karel Forst (58 Kolja Hamor), Lukáš Výškrabka
Milan Janeček (46 Michael Džugan), Karel Šmejkal

Na Střídání:
Tomáš Kaiser

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.