Kategorie: Ročník 2015/2016

Muži vydřeli zasloužené tři body s lídrem tabulky

22. 5. 2016 TJ Baník Stříbro - SK Kdyně 1920 1:2 (0:1)

TJ Baník Stříbro - SK Kdyně 1920   1:2 (0:1)

Pokud jsem v předešlém zápase hráče dost kritizoval, tak tentokrát je musím všechny naopak pochválit. Ani ne kvůli výsledku, ale z důvodu přístupu k zápasu, bojovnosti a snaze dotáhnout dobře rozehrané utkání do vítězného konce. To, že jsme tento zápas nakonec uhráli bylo především díky týmovému pojetí během celého utkání.

Proti lídrovi tabulky jsme nastoupili s jasnou taktikou. Zbytečně nebláznit, zabezpečit zodpovědně obranu a pokusit se ohrožovat soupeře z protiútoků.  Hodně nám pomohlo odstoupení nejlepšího střelce soutěže Tomáše Bůžka z důvodu zranění a vstřelení první branky. Už v sedmé minutě se po skrumáži před soupeřovo brankou prosadil Kolja Hamor, který skvěle vyhodnotil danou situaci a technickou střelou nás poslal do vedení. Myslím, že nás Stříbro poněkud podcenilo a později se už nedokázalo dostat do zápasu, protože vzhledem k času jsme očekávali narůstající tlak, ale ten se naštěstí nekonal. Stříbro možná mělo optickou převahu, ale ta ve většině případů k ničemu nevedla. Naše útoky byly naproti tomu mnohem nebezpečnější a byla jen velká škoda, že jsme do poločasu nenavýšili skóre.

Druhý poločas jsme bohužel začali mnohem hůře. Po deseti minutách jsme po nedorozumění a nepovedeném „odklizení míče do bezpečí“ inkasovali. Další velká komplikace nastala hned po osmi minutách, kdy se po jasném, neodpískaném faulu neovládl náš stoper a slovně okomentoval posuzování zákroků rozhodčí. Mimochodem ta opravdu mnoho situací na obou stranách posuzovala dost nezkušeně. Na její obranu sned jen to, že pro mladou rozhodčí to byl údajně první zápas jako hlavní sudí a možná díky tomu lehce podléhala nervozitě. Nicméně každý hráč se musí na hřišti ovládat a takovéto chování je neomluvitelné, jelikož oslabuje celé mužstvo.
V dané situaci jsme se logicky snažili více zabezpečit obranu a podnikat rychlé protiútoky. Musím uznat, že kluci reagovali tím nejlepším možným způsobem. Hráli v obraně disciplinovaně a stále aktivně což dělalo Stříbru značné potíže. Kdyňáci hráli opravdu dobře. Byla na nich vidět týmovost a odhodlání nevzdat se bez boje. Odměna za velkou dřinu a aktivitu přišla po několika šancích v sedmdesáté třetí minutě. Karel Šmejkal přešel přes dva hráče, včas a přesně nahrál před branku, kde se nabízel Michal Džugan a Tomáš Pergl. Michal sice na centr nedosáhl, ale Tomáš už neomylně trefil odkrytou branku. Po té už samozřejmě nastalo taktické kouskování hry a posledních patnáct minut už bylo především o vůli. Velkou šanci měl ještě Kolja Hamor, který nastřelil břevno.

Doufám, že nás tento výsledek a především dobrá hra pozitivně nakopne k maximální snaze udržet se v soutěži a odehrání posledních čtyř zápasů minimálně ve stejném tempu.

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Karel Forst, David Hula, Lukáš Výškrabka
Kolja Hamor, Milan Janeček, Martin Výškrabka, Michael Džugan (88 Martin Trumpeš), Karel Šmejkal
Tomáš Pergl

Střídačka: Kostja Knauer, Martin Miklič 

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.