Kategorie: Ročník 2015/2016

Muži si s chutí zastříleli proti Horažďovicím

20. 9. 2015 SK Kdyně 1920 – FK Horažďovice 4:0 (1:0)

SK Kdyně 1920 – FK Horažďovice               4:0 (1:0)

 

Kdyňské áčko přivítalo na svém hřišti tým z Horažďovic, který hrál předešlou sezonu stejně jako náš minulý soupeř Krajský přebor. Od úvodu zápasu se hrál velice otevřený fotbal ve kterém vznikali velké šance na obou stranách. Obrany obou týmů byly někdy až příliš propustné a díky tomu nebyla nouze o zajímavé momenty. Horažďovice velice dobře kombinovali středem hřiště  a naproti tomu naše hra byla vedena spíše po stranách hřiště. Bylo jen otázkou, kdo dá první branku. Jsem rád, že se to podařilo právě nám, kdy v třicáté šesté minutě prostřelil soupeřovo brankáře Karel Šmejkal. Zbytek poločasu se už dohrál bez změny skóre.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s výhodou jednogólového vedení a snahou více zklidnit hru a podržet balón. Po pěti minutách se podařilo vstřelit branku Vojtovi Mifkovi, takže vstup po přestávce byl opravdu parádní. Myslím, že nám to velice pomohlo a především přineslo klid do kombinace. Horažďovice se více tlačili do útoku a nám se tak více otevíral prostor na rychlé kombinace, ze kterých jsme je ohrožovali. Když se navíc podařil v třiasedmdesáté minutě proměnit samostatný nájezd Rodovi Mathauserovi, bylo o všem rozhodnuto. Naše aktivita neustávala a sedm minut před koncem ji korunoval brankou mezi nohy brankáře Tomáš Pergl.

Výsledek je značně rozdílový, ovšem nutno přiznat, že neodpovídal průběhu zápasu, který byl velice vyrovnaný. Je skvělé, že jsme se dokázali prosazovat střelecky a v kombinaci s výborně chytajícím brankářem, který nás v tomto zápase opět několikrát podržel, se takovýto výsledek zrodí. To že jsme se v průběžném pořadí posunuli na třetí pozici je příjemné, ale při vyrovnanosti soutěže to může být po několika nepovedených zápase úplně jinak. Je potřeba neustále poctivě pracovat a připravovat se na každého soupeře zápas po zápase.

 

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Patrik Černý, Jiří Šmejkal, Petr Blažek (41 Petr Forst), Kostja Knauer
Tomáš Pergl (84 Martin Miklič), Vojta Mifek , Michael Džugan, Lukáš Výškrabka (58 Karel Forst)
Rudolf Mathauser (78 Kolja Hamor), Karel Šmejkal (84 Milan Janeček)

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.