Kategorie: Ročník 2015/2016

Muži přivezli z Košutky cenné dva body

11.10. 2015 TJ Košutka Plzeň - SK Kdyně 1920 1:1 (0:1) PK 2:4
DOPLNĚNO O FOTOGRAFIE NA FOTBAL.CZ

TJ Košutka Plzeň - SK Kdyně 1920          1:1 (0:1) PK 2:4

 

V desátém kole I. A třídy sehrálo „A“ mužstvo mužů velice těžké utkání v Plzni. Tomu že bude tento zápas velice obtížný, nasvědčoval i plný bodový zisk Košutky z předešlého kola, kdy dokázala porazit lídra soutěže na jeho půdě rozdílem tří branek. Po příjezdu do areálu Košutky nás čekalo velice nemilé překvapení v podobě hodně nekvalitního hřiště. Drnitý a nezpevněný terén s velkým množstvím písku nám dělal potíže už při rozcvičení. S takto nekvalitním trávníkem se můžeme setkat spíše na úrovni okresu a docela mě překvapuje, že se na něm hrají zápasy v druhé nejvyšší krajské soutěži. Nicméně podmínky měla obě mužstva stejná a bylo jen na nás, jak se s tímto vypořádáme.

První poločas se hrál poměrně vyrovnaný duel, kde se hra přelévala z jedné strany na druhou. Obě mužstva nastřelila brankovou konstrukci a připravila si několik šancí. Těch vyloženějších měla více Kdyně a i větší aktivita byla na naší straně. Naše snaha vyvrcholila pět minut před koncem poločasu, kdy se po rychlé kombinaci z levé strany dokázal chytrým lobem prosadit Vojta Mifek. Z mého pohledu odehrálo naše mužstvo první poločas velmi dobře a zaslouženě vedlo.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, protože ten druhý už byl o něčem jiném. Deset minut po přestávce se ještě hrálo podobně jako v prvním poločase, ovšem poté Košutka hru naprosto zjednodušila a převzala vládu nad zápasem. Většinou hrála formou dlouhých balonů bez delší mezihry, což na Kdyni platilo. Začali jsme mít při kombinaci ještě větší potíže s terénem a především jsme nedokázali reagovat na vzniklou herní situaci, kterou náš soupeř předváděl. V sedmdesáté sedmé minutě přišla pro soupeře sice šťastná, ale nutno přiznat za jejich snahu zasloužená vyrovnávací branka. Od této chvíle jsme se už převážně bránili a snažili se udeřit z protiútoků. Několikrát jsme sice těsně minuli soupeřovu branku, ale ke změně stavu už to nevedlo. Košutka se i přes značnou převahu na konci zápasu také neprosadila a tak zápas skončil podle mého názoru zaslouženou remízou.

Šlo se tedy bojovat o ten další plusový bod, který může být v konečném součtu velice důležitý. Kdyně má v této činnosti velkou výhodu a oporu ve svém brankáři Vláďovi Horáčkovi, který nás opět podržel, když dokázal dvě penalty chytit a zabezpečil nám tak další bonusový bodík. Ještě musím dodat, že naše mužstvo bylo při této činnosti stoprocentní. Pokutový kop proměnil Karel Šmejkal, Lukáš Výškrabka, Jirka Šmejkal i Petr Forst. Na Karla Forsta se už díky našemu skvělému brankáři nedostalo.

 

FOTO ZE ZÁPASU

 

FOTO ZE ZÁPASU NA FOTBAL.CZ

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Petr Forst, Petr Blažek, Patrik Černý
Vojtěch Mifek (66 Lukáš Výškrabka), Michael Džugan, Karel Forst, Tomáš Pergl (76 Kostja Knauer)
Kolja Hamor (89 Jiří Šmejkal), Karel Šmejkal

Střídačka: Tomáš Dufek, Martin Miklič

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.