Kategorie: Ročník 2015/2016

Muži oslavovali vítězství před domácími fanoušky

6.9. 2015 SK Kdyně 1920 – TJ Slavoj Žihle 2:0 (0:0)

SK Kdyně 1920 – TJ Slavoj Žihle    2:0 (0:0)

Po dvou neúspěšných zápasech se nám opět podařilo naplno bodovat a navíc před domácími fanoušky. Jsem rád, že jich stále chodí poměrně dost, jelikož je to pro nás velká motivace. Úvod zápasu byl dost opatrný a do tempa se obě mužstva dostávala pozvolně. Ve vyrovnaném prvním poločase si obě mužstva vytvářela brankové příležitosti. Žihle měla spíše náznaky a největší šance se hostům naskytla po neodpískaném faulu na Jirku Šmejkala, kdy se po té ocitl útočník Žihle sám proti našemu brankáři. Situaci naštěstí vyřešil velmi špatně a tak Hory nemusel ani zasahovat. Další možnosti měli hosté ze standartních situací, na kterých bylo patrné, že je mají dobře secvičené.


Kdyně hrála první poločas dobře a soupeře, kromě pár možností v podstatě do ničeho nepouštěla.  Naopak čtyři vyložené šance jsme si vytvořili my, ovšem pokaždé jsme bohužel selhali v koncovce. To je problém už od začátku soutěže. Nastřelené břevno a netrefení odkryté branky hovoří za vše. Nicméně do druhé poloviny jsme šli s jasným cílem „protrhnout střelecké trápení“. To se k radosti všech povedlo v padesáté šesté minutě Karlu Šmejkalovi, kterému parádně přihrál Tomáš Pergl. Naše hra se pak trochu uklidnila a začala se nám více dařit přechodová fáze do útoku. Konečné rozhodnutí o našem zisku tří bodů padlo z protiútoku v osmdesáté páté minutě. První trefu v sezoně si připsal Karel Forst, který střílel do odkryté branky, když dostal lahůdkový míč z pravé strany od Karla Šmejkala.

Pro nás je toto vítězství hodně důležité, jednak proto, že neustále držíme krok s ostatními týmy a také z psychologického hlediska. Je dobře, že se dokázali prosadit i jiní hráči než Tomáš Pergl …Mrkající. Zápasů je sice spousta, ale podle všech dosavadních výsledků v soutěži je patrné, že žádný zápas nebude jednoduchý, protože A třída je neuvěřitelně vyrovnaná.

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Petr Forst, Jiří Šmejkal, Kostja Knauer
Lukáš Výškrabka (75 Karel Forst), Martin Výškrabka, Vojtěch Mifek, Tomáš Pergl (85 Martin Miklič)
Michael Džugan (79 Kolja Hamor), Karel Šmejkal (86 Milan Janeček),

Střídačka: Rudolf Mathauser

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.