Kategorie: Ročník 2015/2016

Muži nestačili na Nýrsko

23. 8. 2015 SKP Okula Nýrsko - SK Kdyně 1920 4:1 (1:0)

SKP Okula Nýrsko - SK Kdyně 1920  4:1 (1:0)

 

Ve třetím kole zajíždělo naše „A“ mužstvo mužů k nejbližšímu soupeři v soutěži do Nýrska. Vzhledem k příznivé vzdálenosti se na tento zápas přijelo podívat i spousta kdyňských fanoušků, za jejichž podporu velice děkujeme. Nýrsko má velice mladý, ale zároveň vyzrálý tým, který je navíc podpořen farmou s Klatovami. To vše jsme pocítili na vlastní kůži a musíme přiznat, že rozdíl mezi oběma týmy je znatelný. Především rychlost a dynamika soupeře nám dělala velké potíže a naše mužstvo na toto velmi těžko reagovalo.

V prvním poločase se nám i díky skvěle chytajícímu brankáři Vladimíru Horáčkovi, který nás několikrát svými zákroky podržel, dařilo držet příznivý stav. Především po taktické stránce, ve které jsme se bezhlavě nepouštěli do útočení a spíše jsme se snažili čekat na chyby a přecházet do rychlých protiútoků se nám dařilo. Vypracovali jsme si i několik příležitostí, ale ty většinou končili mimo branku, nebo v náručí brankáře. Bohužel pět minut před závěrem poločasu jsme inkasovali zásluhou klatovské posily Tomáše Györgye. I přesto byl pro nás poločasový výsledek přijatelný.
Druhou polovinu zápasu jsme začali aktivněji a odměnou bylo ve čtyřicáté deváté minutě vyrovnání, o které se postaral Tomáš Pergl přízemní střelou k tyči.  Hra měla i nadále podobný průběh jako v první půli až do jednašedesáte minuty, kdy jsme poněkud smolně inkasovali. Střílený centr z nepřímého kopu byl třikrát tečován a po té zapadl za záda našeho gólmana. Po dalších šesti minutách jsme inkasovali po třetí, což zápas definitivně rozhodlo. Naše mužstvo sice ještě párkrát zahrozilo a snažilo se utkání zdramatizovat, ale na dobře organizovanou hru Nýrska to nestačilo.  Deset minut před koncem jsme navíc dostali čtvrtou branku a zápas se už poté spíše dohrával.

Musím uznat, že Nýrsko si zaslouženě uhrálo plný počet bodů k čemuž jim sportovně blahopřejeme. Pro nás je tento zápas velkým ponaučením a zkušeností do další práce. Náš tým je v I.A třídě po dlouhé době nováčkem a vzhledem k obtížnosti a vyrovnanosti soutěže se budeme muset ještě mnoho věcí naučit a vylepšit. Věřím, že poctivým přístupem všech hráčů se nám to podaří.

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Petr Blažek, Jiří Šmejkal, Lukáš Výškrabka,
Tomáš Pergl (68 Milan Janeček, 84 Kostja Knauer), Martin Výškrabka, Petr Forst (46 Tomáš Dufek), Karel Šmejkal (60 Martin Miklič),
Michael Džugan (72 Karel Forst), Kolja Hamor

 

Střídačka : Patrik Černý

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.