Kategorie: Ročník 2015/2016

I přes dobrý výkon nedokázali muži bodovat

9. 4. 2016 TJ Slavoj Žihle - SK Kdyně 1920 3:2 (2:1)

TJ Slavoj Žihle - SK Kdyně 1920               3:2 (2:1)

 

Kdyňské trápení v jarní části soutěže pokračuje a i přesto, že jsme v Žihli podali velmi kvalitní výkon a dokázali dvakrát skórovat, je pro nás výsledek opět negativní. Nejsmutnější je, že jsme si za toto mohli opět naprosto sami. Zápas jsme začali skvěle. Hráli jsme jednoduše a přímočaře, dařila se kombinace po stranách hřiště, díky čemuž jsme měli i několik šancí na vstřelení branky. To se podařilo ve čtrnácté minutě Karlu Šmejkalovi po přihrávce od Jardy Ihy a chytrém zakončení. Dvacet minut se hrálo opravdu dobře a je jen škoda, že využita zůstala jen jedna příležitost. To co nastalo po těchto dvaceti minutách opravdu nechápu. Mužstvo se začalo naprosto zbytečně handrkovat, soustředit se na vše možné jen ne na fotbal a většina hráčů začala hledat chyby u spoluhráčů místo toho, aby se soustředili na vlastní výkon. Pro mě nepochopitelné chování v dobře rozehraném zápase soupeř okamžitě potrestal a během čtyř minut nám vstřelil dvě branky.

O poločasové přestávce došlo k razantnímu vysvětlení situace a určení jasných pravidel pro druhý poločas. Hráči se zklidnili, začali se více povzbuzovat a na naší hře to bylo okamžitě patrné. Jenže jsme k naší smůle po pěti minutách inkasovali naprosto náhodnou brankou. Při obranném zákroku, nastřelil náš stoper zadnici soupeřovo hráče, přičemž se míč odrazil do naší branky. Musím ocenit, že i za této situace se hráči nesložili a snažili se plnit to, co jsme si řekli o přestávce. Tlačili jsme se do útoku a snažili zkorigovat nepříznivý stav. To se podařilo hned po sedmi minutách Milanu Janečkovi z parádně kopnutého trestňáku. Postupně jsme začínali mít převahu s dostatkem šancí na srovnání skóre. Nicméně z naší převahy a snahy o vyrovnání pramenili i chyby, díky kterým jsme pouštěli Žihli do nebezpečných protiútoků. Naštěstí je většinou řešili dost nešťastným způsobem, nebo nás v brance podržel Vláďa Horáček. Naše převaha nad soupeřem nakonec vyústila ve faul na Karla Forsta v pokutovém území. Jednoznačná šance na srovnání v podobě penalty nám ovšem nepomohla, protože Karel Šmejkal nastřelil pouze tyč.

I přes prohru věřím, že nás tento zápas odrazí od špatně rozjetého jara. Pokud budeme hrát kolektivně a s nasazením, jako v tomto zápase, mělo by se to pozitivně projevit. Doufám, že si všichni hráči uvědomili kde je naše síla a v dalším pro nás důležitém zápase to patřičně prodají.

 

Sestava:

Vladimír Horáček,
Jaromír Iha, Karel Forst, Martin Výškrabka, Milan Janeček
Josef Koutník (74 Martin Trumpeš), Jan Schwarz, Kolja Hamor (23 Lukáš Výškrabka), Karel Šmejkal
Tomáš Pergl, Rudolf Mathauser

Střídačka: Kostja Knauer, Tomáš Dufek

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.