Kategorie: Ročník 2015/2016

A tým zvládl baráž na výtečnou

22. 6. 2016 SK Kdyně 1920 – Sparta Dlouhý Újezd 6:0 (3:0)
25. 6. 2016 Sparta Dlouhý Újezd – SK Kdyně 1920 1:4 (0:0)

22. 6. 2016 SK Kdyně 1920 – Sparta Dlouhý Újezd           6:0 (3:0)

25. 6. 2016 Sparta Dlouhý Újezd – SK Kdyně 1920           1:4 (0:0)

 

Uplynulo několik dní, emoce po barážových zápasech jsou minulostí a tak se mohu pustit do hodnocení tohoto dvojzápasu a trochu i celé sezony.

Pokud sečteme výsledek obou barážových utkání, dostaneme se ke konečnému skóre 10:1 pro Kdyni. Je tedy zřejmé, že setrvání v I. A Třídě jsme si s přehledem vybojovali. Velice důležitý byl především první domácí zápas a i přesto, že většina týmů raději hraje první utkání z důvodu pohárových pravidel na hřišti soupeře, bylo tentokrát vše jinak. Kdyně se připravila především po taktické stránce, protože se proti ní postavil tým, který v soutěži nastřílel jednoznačně nejvíce branek (99) a byl logicky hodně ofenzivně laděný. Nechci shazovat úroveň jakékoliv soutěže, ale mezi B. Třídou a A. Třídou je opravdu velký rozdíl, což potvrdily i ostatní přesvědčivé výsledky týmů hrajících baráž o udržení. Újezd je bezesporu kvalitní tým a v tomto dvojzápase měl i několikrát „více ze hry“, ale výsledek převahy byl v podstatě nulový. Tuto negativní zkušenost zažilo naše mužstvo několikrát v sezoně. V dospělé kategorii je na konci každého zápasu rozhodující pouze výsledek. Ano především získání zkušeností nám dalo působení ve druhé nejvyšší krajské soutěži. Nebudu rozebírat jednotlivé akce a samotný průběh těchto zápasů, protože ve sdělovacích médiích už to udělali za nás (viz odkazy níže). Rád bych vyzdvihnul přístup našich hráčů, kteří se i přes mnoho individuálních i týmových nezdarů jednoznačně rvali o to, aby mohli i v další sezoně udržet Kdyni v této soutěži, na což se čekalo přes třicet let. Úkol splněn a tento fakt už nikomu ze zúčastněných nesebere žádný kritik… Všichni nakonec musíme do práce, školy a fotbal je pro nás především zábavou.

Baráž jsme zvládli, ale pokud se podíváme na průběh celé sezony, tak už nemůžeme být tak optimističtí. Podzim byl opravdu snový a s dvaceti pěti body a sedmým místem tabulky asi nikdo nepočítal. Dařilo se střelecky, někdy jsme uhráli dobrý výsledek s trochou štěstí, někdy jsme soupeře jasně přejeli a jindy naopak propadli. Na nováčka soutěže solidní výkon. Bohužel po zimní přípravě nás několik klíčových hráčů opustilo a navíc nás po pár zápasech začala trápit značná marodka. Tým jsme sice doplnili dobrými hráči, ale nikdo nepočítal s největším problémem Kdyně v jarní části. Naprostá střelecká impotence nás po několika kolech odsunula k bojům o záchranu. Pokud se podíváme do konečné tabulky, zjistíme, že jsme byli tým s nejhorším útokem…! Ne, že bychom byli pokaždé horší, ba naopak, ale „prostě to tam přestalo padat“. Velké množství neproměněných vyložených šancí se postupně zapisovalo na psychice celého mužstva. Dělali se chyby, které soupeři trestali a také se začala projevovat nováčkovská daň v podobě naivity, kterou projdou snad všechny týmy. Další problém nastal hned po několika úvodních zápasech, kdy jsme postupně přišli o všechny stopery. Přišel tedy čas na improvizace… Shrnutí … skvělý podzim a výsledkově naprosto zpackané jaro. Můžete hrát relativně dobrý fotbal, ale pokud nemáte výsledky je hodnocení jednoznačné.

Prošli jsme si vším, čím jsme asi jako nováček měli a nejcennější na tom jsou právě získané zkušenosti. Věřím, že se všichni poučíme z chyb a vezmeme si do budoucna jen to dobré. Nakonec bych rád ocenil usilovnou práci všech hráčů, organizačního týmu i vedení, protože I. A Třída je dle mého názoru asi nejtěžší krajská soutěž (velký počet sestupů, postupů a baráží). Věřím, že celý tým a všichni okolo něj udělají vše pro to, abychom se i nadále v této soutěži udrželi.

 

Domažlický Deník první zápas 

Domažlický Deník druhý zápas 

 

Hráči, kteří odehráli barážové zápasy:

Vladimír Horáček, Jaromír Iha, Karel Forst, Petr Forst, Lukáš Výškrabka, Martin Výškrabka, David Hula, Kolja Hamor, Milan Janeček, Michael Džugan, Karel Šmejkal, Kostja Knauer, Martin Miklič, Tomáš Pergl, Josef Koutník, Rudolf Mathauser, Jan Schwarz, Michal Kratochvíl, Martin Trumpeš

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.